El reconegut músic Pinyu Martí presenta la nova formació “Jànio Marti Project” amb el disc ‘Harlem Group Days’, amb el qual vol retre homenatge al primer grup que va tenir Janio Marti, el Harlem Group, i que posteriorment va esdevenir la “Janio Marti Orquestra i Cors” una de les orquestres de més prestgi al país en els anys ’80s i ’90s i també la més contractada durant moltes temporades.
Va ser la primera orquestra amb incorporar veus femenines cap als anys ’70s, on van destacar les germanes Ros, Anna Luna o Nina. També cal destacar les seves gires per Suècia, Alemanya, França, Dinamarca i Finlàndia, o bé actuacions en les festes del Rei Hassan II al Marroc, la Expo de Sevilla ‘92, compartint cartell amb orquestres com la “Glen Miller“, “Pasadena Roof Orchestra” o “Pérez Prado”, o els Special Oympics al ’92.
El Janio Marti Project és una formació nova que reinterpreta la música de ball amb una nova sonoritat i uns arranjaments molt delicats i elegants, amb tocs jazzístics, de teatre musical, i de cançó d’autor, creant una atmòsfera intimista i alhora ballable. La banda està formada per músics de prestigi i amb una dilatada experiència en el món de la música del país com Marta Valero (veu), Joan Casellas (Guitarra), Jordi Mestres (Contrabaix), Luis Chacón (Percussió), Jorge Varela (Piano), i Pinyu Martí (Direcció Musical, Arranjaments i Bateria)
L’àlbum ‘Harlem Group Days’ recopila una selecció de grans temes clàssics com ‘New York New York’, ‘Volare’, ‘Brasil’ ‘Tico-Tico’ ‘Smoke Gets in your Eyes’ o ‘Chanson d’Amour’ amb una proposta atrevida que recrea sofisticadament l’ambient de les sales de ball. Convidant a l’oient a disfrutar d’aquests renovades versions d’aquests coneguts clàssics de la música de sempre.
“Toco música comercial porque empieza por comer” aquesta declaració de principis defineix perfectament la mentalitat del meu pare al capdavant de l’orquestra. Era un estratega del repertori, un músic que escoltava i analitzava el públic amb l’objectiu de mantenir la pista de ball plena, molt conscient que fer ballar el públic donava sentit al seu ofici.
Janio Martí, és considerat un nom mític de la música de ball de la segona meitat del segle XX i aquest 2019 el seu llegat musical es reivindica a través d’aquest projecte.
Durant 48 anys Jànio Martí va desenvolupar una gran trajectòria i va ser una orquestra pionera en l’incorporació de la dona en les orquestres i també quan a la dècada dels 80 l’orquestra es professionalitza i innova a través del concepte orquestra-espectacle. Les coreografies, el vestuari, els aparells de llum i so, entre altres elements del xou, ajudaven a potenciar la qualitat d’uns grans músics i cantants. Va ser l’orquestra més contractada durant moltes temporades als anys 80 i 90.